Nieuws - Miss Gay Holland

Bossche Kim Verstappen wint Miss Gay Holland verkiezing


De Bossche Kim Verstappen heeft de verkiezing van Miss Gay Holland gewonnen. "Dit is het kroontje op mijn transitie van man tot vrouw. In mijn community is deze verkiezing het hoogst haalbare." (Foto: Bossche Omroep)

De Miss Gay Holland verkiezing is een initiatief van Stichting Pink Promiss. Met deze verkiezing wil de stichting het taboe rond de LHBTI-community doorbreken. Pink Promiss strijdt onder andere voor meer tolerantie en maatschappelijke acceptatie.

De Bossche Kim Verstappen (24) is afgelopen week Miss Gay Holland geworden. Het komende jaar zal ze zich in deze rol nog meer inzetten voor transgenders dan ze al deed. Zelf is ze na haar transitie nu honderd procent gelukkig. ’’Deze verkiezing is het kroontje’’.

DEN BOSCH - Geboren als man, gaat Kim nu al twee jaar als vrouw door het leven. ’’De tijd dat ik als man door het leven ging, ligt achter me. Mijn vroegere persoon is helemaal weg. Ik voel me al mijn hele leven vrouw. Drie jaar geleden ben ik de gesprekken aangegaan om ook lichamelijk vrouw te worden. Twee jaar geleden is mijn transitie begonnen en ben ik ook op papier vrouw geworden. Ik heb vorige week nog een borstvergroting gehad en over een paar jaar volgt mijn laatste operatie. Dat is een gezichtsoperatie waarbij ze mijn botstructuur aanpassen en mijn adamsappel verwijderen. Die operatie moet eerst nog goedgekeurd worden door de verzekering en er staat een wachttijd van anderhalf jaar op.’’

De verkiezing Miss Gay Holland vond dit jaar online plaats. ’’Ik heb mezelf gepromoot bij de media en blijk dus de meeste stemmen te hebben gehaald. Op zaterdag zou de uitslag bekend worden gemaakt. Vrijdag middernacht ging ineens de deurbel en stond de winnares van vorig jaar voor de deur met een bos bloemen. Ik ben hier heel blij mee, want in mijn community is dit het hoogst haalbare. Ik heb meegedaan omdat ik het leuk vind, maar ook omdat ik de deuren wil openen voor de komende generaties. Zelf heb ik eigenlijk een gemakkelijke jeugd gehad waarbij ik geaccepteerd werd zoals ik was. Ik heb nu ook heel veel positieve reacties op deze missverkiezing gekregen. Maar er is nog een steeds een taboe wat betreft de LHBTI gemeenschap. Zelf word ik niet vaak uitgescholden, maar er is nog wel veel discriminatie. Onze strijd zal nog jaren duren.’’

De Bossche zet zich op verschillende manieren in. ’’Ik ben lid van de belangenorganisatie COC Noordoost-Brabant en secretaris van de Regenboogwerkgroep Den Bosch. Ook ben ik een informatiepunt aan het opzetten voor transgenders die nog niet in het transitietraject zitten, maar dat wel willen. Ik help ze de tijd tot de transitie te overbruggen. Als Miss zal ik me dit jaar nog meer inzetten dan normaal. Ik probeer overal bij te zijn, maar het is nu natuurlijk een raar jaar met de coronacrisis. Hoe ik het precies in ga vullen, weet ik dan ook nog niet.’’

Stichting Pink Promiss
De Miss Gay Holland verkiezing is een initiatief van Stichting Pink Promiss. Met deze verkiezing wil de stichting het taboe rond de LHBTI-community doorbreken. Pink Promiss strijdt onder andere voor meer tolerantie en maatschappelijke acceptatie.

Bron: Lisette Broess-Croonen Bossche Omroep

Bossche Kim Verstappen is Miss Gay Holland 2020: ‘ik geloof het nog niet’


Bron: Chris Korsten

DEN BOSCH - Kim Verstappen (23) uit Den Bosch mag zich een jaar lang Miss Gay Holland noemen. Met de wedstrijd, die zich dit jaar online afspeelde, hoopt stichting Pink Promiss het taboe rond de LHBTI gemeenschap te doorbreken.

Ze gelooft het nog niet helemaal. Maar Kim Verstappen stond vanochtend toch echt op als Miss Gay Holland 2020. Haar telefoon is inmiddels ontploft. ,,Iedereen is zo blij voor me.” Kim is trots. Want ze heeft het toch maar mooi geflikt. Niet in badpak, of avondjurken. Maar gewoon met een opgestuurde foto en haar eigen verhaal. De Bossche twintiger kreeg de meeste stemmen en won daarmee de titel voor dit jaar.
En een bon voor de kapper, een diner bon, een professionele fotosessie en natuurlijk de sjerp en dé kroon.

Die twee laatste krijgt Kim bij de officiële huldiging, die plaatsvindt als corona het toelaat. Maar de titel draagt ze vanaf vandaag. Waarom ze meedeed? ,,Ik wil me inzetten voor de bestrijding van alle vormen van stigmatisering en een speciaal informatiepunt in het leven roepen voor transgenders die nog niet in het zogenaamde ‘traject’ zitten’’, aldus Verstappen over haar deelname een paar weken geleden. Al laat die inzet nog heel eventjes op zich wachten. ,,Ik heb volgende week eerst een borstvergroting. Maar als ik hersteld ben ga ik zeker weten vol aan de bak", aldus Kim.

Bron: DB

Kim is al actief is binnen de werkgroep Regenboogstad ’s-Hertogenbosch en bij COC Noordoost-Brabant.

Jo-enny, de winnares van 2019, kwam Kim vannacht het goede nieuws brengen:


Wie wordt Miss Gay Holland 2020?

Er kan gestemd worden vanaf 25 april 2020 via: info@missgayholland.nl t/m zaterdag 16mei 2020. Op zaterdag 23 mei 2020 vindt de bekendmaking van Miss Gay Holland 2020 plaats. 

De “Huldiging van de nieuwe Miss Gay Holland 2020” zal plaats vinden op een nader te bepalen datum & Locatie.

Het is de achtste keer dat de verkiezing wordt georganiseerd. De nieuwe Miss Gay Holland zal de LHBT-community onder de aandacht brengen bij het grote publiek. Organisator van de verkiezing Stichting Pink Promiss strijdt al jaren voor meer tolerantie en maatschappelijke acceptatie. Met de verkiezing proberen zij nationale bekendheid te geven aan de LHBT-community. Ook dit jaar kan je kans maken op de titel Miss Gay Holland. “De finalisten zijn wie ze zijn. Het zijn finalisten die een statement willen maken, maar ook willen strijden voor de felbegeerde titel van Miss Gay Holland 2020”


Organisatoren Miss Gay Holland: “Eigenlijk hebben we iedere dag kippenvel!”

Vandaag, zaterdag 18 mei, is de laatste dag om een stem te laten horen. Waarvoor? De enige echte Miss Gay Holland verkiezing! Connie en Monique van der Maas (32 jaar samen en 21 jaar getrouwd) organiseren al negen jaar samen deze Missverkiezing.

lees verder

Jo enny is geen transgender, ze is een gelukkige vrouw

Zoals aangekondigd in de lokale pers zit Jo enny om 19.00 uur klaar in eet- en feestcafé ’t Pleintje voor een meet & greet met haar dorpsgenoten. Ze is de ravissante vrouw in luipaardbroekpak, de lange blonde haren nog warm van de stijltang. Afgezien van haar naam is er weinig ingewikkelds aan Jo enny, maar als transgender legt ze vanavond graag uit waarom ze is wie ze is, en hoe dat zit – ze woont samen met Ad en na de zomer trouwen ze in de katholieke kerk, bijzonder want ‘als ik een kerk binnenkom valt onze lieve heer van het kruis’.

lees verder

‘Meer tolerantie en begrip’

‘In deze tijd moeten transgenders gewoon geaccepteerd worden.’ Was getekend, Jo enny Vosman uit Dussen.

Jo enny Vosman vindt dat de foto bij dit artikel vooral glamorous moet zijn. Met een glaasje ‘bubbels’, in chique setting bij restaurant De Koppelpaarden misschien? Ze doet tenslotte mee aan een missverkiezing. “Natuurlijk doe ik mee om te winnen”, vertelt de 48-jarige Dussense. “Maar meedoen is minstens zo belangrijk.” Jo enny doet mee aan de verkiezing Miss Gay Holland 2019, georganiseerd door Stichting Pink Promiss.

lees verder

Miss Gay Holland 2019

'Sinds 2011 organiseert stichting PINK Promiss de enige officiële Miss Gay Holland verkiezing met als doel meer zichtbaarheid en acceptatie te geven aan de lesbische vrouwen in Nederland. Dit jaar staat in het teken van diversiteit, en ook stichting PINK Promiss heeft als doelstelling meer diversiteit en maatschappelijke acceptatie van de LHBTI community te creëren door het taboe rond de LHBTI community te doorbreken, meer bekendheid te geven aan de LHBTI en te strijden voor meer tolerantie.

lees verder

Wie wordt Miss Gay Holland 2018?

Op 24 april vindt de bekendmaking van Miss Gay Holland 2018 plaats. Het is de zesde keer dat de verkiezing is georganiseerd. De nieuwe Miss Gay Holland zal de LHBT-community onder de aandacht brengen bij het grote publiek.

Organisator van de verkiezing Stichting Pink Promiss strijdt al jaren voor meer tolerantie en maatschappelijke acceptatie. Met de verkiezing proberen zij nationale bekendheid te geven aan de LHBT-community. Ze zeggen over de tien finalisten die dit jaar kans maken op de titel Miss Gay Holland: “De finalisten zijn wie ze zijn. Het zijn finalisten die een statement willen maken, maar ook willen strijden voor de felbegeerde titel van Miss Gay Holland 2018.”

Volg ons via:

© Copyright 2012 - Stichting Pink Promiss - All rights reserved. Powered by Xenodesign